Beschrijving
Speculaasbrokken spelt
340 gram
Recept voor spelt speculaasbrokken:
Doe de mix in een kom, voeg hieraan 100 gram in kleine stukjes gesneden boter toe en doe er 2 eetlepels melk erbij (+ evt. 25 gram citroenrasp). Kneed alles tot een soepel deeg.
Verpak het in folie en zet koel weg ± 1 uur.Leg een vel bakfolie of bakpapier op je werkblad, rol het deeg hierop uit tot een dikte van ± 8 mm.Leg het nu op de bakplaat en bestrijk de speculaas met koffiemelk en strooi er geschaafde- of hele amandelen over.
Bakken in een voorverwarmde oven van ± 170 ºC, 25-30 minuten.
Ingrediënten: speltbloem, suiker, specerijen, zout, rijsmiddelen: E500ii,E450i, aardappelzetmeel.
Voedingswaarde per 100 gram: energie 1507,5 kJoule; 7,4 g eiwit; 77,7 g koolhydraten, waarvan 35,8 g suikers; vet 1 g; waarvan verzadigd 0,2 g; 4 g vezel; 0,46 g zout.