Beschrijving
Vlaaienbodem
3 open vlaaien of 2 vlaaien met raster
Benodigdheden: 200 gram vlaaienbodemmix, 59 gram water, 25 gram boter, 16 gram ei, 3 gram gist. Let op: voor een vlaai met raster of een dichte vlaai, maak een half recept extra.
Bereiding: Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed hiervan een geheel. Maak van het deeg een bol, dek af en laat 1 uur rijzen. Rol het deeg uit tot een grote cirkel. Bedek een ingevette vlaaivorm Ø ± 24 cm met het deeg. Rol met een deegroller over de rand van de vorm om het overtollige deeg af te snijden. Vul de vlaaibodem naar smaak (banketbakkersroom of aangemaakt spijs) en bijvoorbeeld fruit. Ook lekker: bak de vlaaibodem af met banketbakkersroom en vul na het afkoelen met onze bavarois. Bak de vlaai in het midden van een voorverwarmde oven op 220ºC in 25-35 minuten gaar.
Ingredienten: tarwebloem, suiker, invertsuikerstroop, lactose, melkeiwit, melkvet, plantaardige olie (raapzaad), enzymen (tarwe), aroma, bakkerszout, ascorbinezuur (vitamine C).
Voedingswaarde per 100 gram: energie 1755,1 kJoule; 12,9 g eiwit; 83,5 g koolhydraten, waarvan 14,2 g suikers; vet 2,6 g; verzadigd 1,3 g; 2,8 g vezel; 2,043 g zout.