Beschrijving
Puur spelt
Bruin speltbrood met speltvlokken, zaden en pitten
2000 gram
Recept voor de broodbakmachine:
500 gram Puur spelt
7 gram droge gist (handbereiding 10 gram)
15 gram boter, olijfolie of broodverbetermiddel
270-310 gram water (handbereiding 260-270 gram)
N.B. zout reeds toegevoegd
Kijk voor het recept voor handbereiding op www.bakboerderij.nl of vraag er naar in de winkel.
Ingredienten: speltbloem, tarwegluten, speltmoutmeel, volkoren speltvlokken, zonnebloempitten, pompoenpitten, gebroken spelt, spelt volkorenmeel, lupinegries, sesamzaad, geel lijnzaad, bakkerszout, moutextract (speltmout, water), gedroogd desem van volkorenspelt, (spelt volkorenmeel, startercultuur), specerijen, ascorbinezuur (vitamine C), aroma, enzymen
Voedingswaarde per 100 gram: energie 1617 kJ; 21,5 g eiwit; 50,2 g koolhydraten, waarvan 2,2 g suikers; vet 9,5 g; waarvan verzadigd 1,8 g; 5,7 g vezel; 1,5 g zout.