Selecteer een pagina

Bakkerszout

Producten filter

Bakkerszout

Op voorraad
Categorie:

1.45

Beschrijving

Bakkerszout

1000 gram

 

Ingrediënten: zout, kaliumjodide, antiklontermiddel (E535).

 

Voedingswaarde: energie 0 kJoule; 0 g eiwit; 0 g koolhydraten, waarvan 0 g suikers; vet 0 g ; waarvan verzadigd 0 g ; 0 g vezel; 99,99 g zout.

 

Wij gebruiken voor al onze broden bakkerszout om te voorkomen dat klanten te weinig jodium binnen krijgen. Wij produceren ook brood waarin klanten zelf nog zout toe moeten voegen, daar is bakkerszout geschikt voor. Voor meer informatie over jodium in bakkerszout, hieronder de beschrijving van het Voedingscentrum:

 

Wat is jodium?

Jodium is een spoorelement, een mineraal, dat belangrijk is voor de productie van schildklierhormonen. Deze hormonen zijn nodig voor een goede groei, de ontwikkeling van het zenuwstelsel en de stofwisseling. Mensen die weinig of geen brood eten of brood zonder gejodeerd zout, zoals veel biologisch brood of een deel van het thuisgebakken brood, lopen het risico op een jodiumtekort. Bij een jodiumtekort gaat de schildklier trager werken en opzwellen (krop). Bij kinderen leidt jodiumgebrek tot een groeiachterstand en een verminderd leervermogen en bij een groot tekort tot dwerggroei.

 

Waar zit jodium in?

Jodium komt voor in brood dat gebakken is met bakkerszout, zeevis, eieren, zuivelproducten, zeewier en sommige vleeswaren.

In Nederland zit er van nature niet veel jodium in de voeding. Daarom wordt jodium toegevoegd aan:

 • bakkerszout voor het bakken van brood en broodvervangers (bevat 65 milligram jodium per kilo zout). Bakkers zijn niet verplicht om bakkerszout te gebruiken.
 • gejodeerd keuken- en tafelzout (bevat 21 milligram jodium per kilo zout).
 • gejodeerd dieetzout met een laag natriumgehalte (bevat 21 milligram jodium per kilo zout).
 • nitrietpekelzout voor vleeswaren. Vleeswarenproducenten zijn niet verplicht om gejodeerd nitrietpekelzout te gebruiken.’

Bron: https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/jodium.aspx 

 

Extra informatie

Gewicht 1 kg
0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop
  X