Beschrijving
Red velvet cake
Mix voor luchtige taart met lichte chocoladesmaak
Inhoud: 1000 gram (bij verpakken).
Koel en droog bewaren.
Ø mix ei olie water baktijd
gram aantal (gram) ml ml (minuten)
15 cm 180 1 (55) 35 70 25-30
18-20 330 2 (100) 65 130 30-35
22-24 400 2-3 (120) 80 160 35-40
26-28 500 3 (150) 100 200 40-45
Doe alle ingrediënten in een kom en mix gedurende 6-8 minuten tot een luchtig beslag. Vul de ingevette vorm voor 1/2 tot 2/3 met beslag. Bak op 175ºC gaar in een voorverwarmde oven.
Tip: vul en werk af met botercrème of roomkaasglazuur. Ook bruikbaar voor cupcakes, voor 20 stuks gebruik 500 gram mix (recept 26-28 cm). Bak af op 175ºC in ongeveer 20 minuten.
Ingrediënten: tarwebloem, suiker, tarwezetmeel, rijsmiddel (E500, E450, E341), plantaardige olie en vet (raap), magere cacaopoeder, emulgator E472b (palm, raapzaad), E477 (palm), glucosestroop (gedroogd), sojameel, kleurstof E172, E129, zout, verdikkingsmiddel E466, E415, aroma.
Voedingswaarde per 100 gram: energie 1624; kJoule; 4,5 g eiwit; 82,3 g koolhydraten, waarvan 41,2 g suikers; vet 4,1 g; waarvan verzadigd 1,3 g; 0,0 g vezel; 2,5 g zout.