Recepten

Brioche met gember, suikerchips en rozijnen

Ingrediënten:250 gram mix voor Brioche85-90 gram water (handbereiding 80-85 gram)30 gram boter10 gram heel ei5 gram gist (handbereiding 6 gram)N.B. bakkerszout reeds toegevoegd Vulling:75 gram rozijnen35 gram suikerchips10 gram gember Afwerking:100 gram poedersuiker2...

Schots & scheefbrood

Schots & scheefbrood

Ingrediënten:500 gram tarwebloem Farina 00300 gram water10 gram gist7 gram zout Vulling:270 gram uien20 gram knoflook5 gram pizzakruiden210 gram kaas Bakvorm:4x mini cakevorm 15 cmof3x mini cakevorm 15 cm (de broden worden iets groter, er kan deeg over het bakblikje...

Havermoutkoekjes Ingrediënten. 150 gram havermout 100 gram zelfrijzend bakmeel125 gram roomboter in stukjes200 gram basterdsuiker1 losgeklopt ei10 gram citroenrasp2 vellen plasticfolie Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles goed door elkaar. Verdeel het deeg...

Hunebedbol

Hunebedbol

Hunebedbol Ingrediënten: 500 gram broodmixKijk voor de overige ingrediënten op het etiket. Werkwijze Hunebedbol: Doe alle ingrediënten in een kom en meng door elkaar totdat alle droge producten door het water zijn opgenomen.Kneed in de kom of op het werkblad tot een...

Bladerdeeg en Mini koffiebroodjes

Bladerdeeg en Mini koffiebroodjes

Zelf bladerdeeg maken : 200 gram  boter (heel erg koud) 200 gram bloem (iets extra’s voor het bestuiven) 90 gram koud water 1/2 tl. zout Zorg ervoor dat alle producten goed koud zijn. Meng de bloem, zout, en water totdat er een stug deeg ontstaat. Snijd de boter in...

Broodbakken met de hand

Broodbakken met de hand

Het brood op de foto's is haverzemelenbrood.  Alle broodmixen die wij verkopen kunnen behalve in de broodbakmachine ook in de oven worden gebakken. Kneedmachines zijn vrij kostbaar in aanschaf, maar het goede nieuws is dat broodbakmachines eigenlijk best...

Kerstbrood variaties

Kerstbrood variaties

Kerstbrood variaties Met onze basis voor gevuld brood hebben we twee soorten brood gemaakt. Met de aangegeven hoeveelheden (1x deeg maken)  maak je beide recepten. Begin met de kerstboom, die is het minst bewerkelijk. Je kunt dan de producten achter elkaar...

pompoenbroodjes

Pompoenbroodjes   Ingewikkeld? Dat wel maar niet moeilijk. De pompoenbroodjes kunnen van elke broodmix worden gemaakt, het is natuurlijk wel leuk als er pompoenpitten in zitten.   Wij hebben het gemaakt met pompoenbroodmix 500 gram pompoenbroodmix 7 gram...

frambozen chocoladetaart

frambozen chocoladetaart

Frambozen chocoladetaart   Het recept van ganache werd ons heel vaak gevraagd. Maar wat kun je er mee? Nou bijvoorbeeld een heerlijke frambozentaart glaceren: Ingrediënten: 150 gram boter 2 eieren 265 gram kristalsuiker 225 gram Zeeuwse bloem 20 gram cacaopoeder...

ganache

ganache

Zelf ganache maken Het maken van ganache (een chocolade coating) is heel gemakkelijk.   Ganache is een coating voor de garnering van taarten, nagerechten, de vulling van taarten en bonbons. Het voordeel van ganache ten opzichte van chocolade is dat het zacht...

Soda bread

Soda bread

Soda Bread Het belangrijkste verschil tussen soda bread en gistbrood is het gebruikte rijsmiddel. Een  soda bread rijst IN de oven, een gistbrood rijst VOOR dat het in de oven gaat Dit vraagt ook om een heel ander deeg. Waar gistdeeg goed gekneed...

spelt focaccia

spelt focaccia

Spelt focaccia met feta Heerlijk bij de soep, een speltfocaccia. Varieer naar eigen smaak met de vulling. Ingrediënten: 300 gram speltmeel 200 gram speltbloem 7 gram gist 8 gram zout 15 gram olie (van de zongedroogde tomaten in olie) 275-285 gram...

rozijnenbrood in de bbm

rozijnenbrood in de bbm

Rozijnenbrood in de broodbakmachine Ingrediënten: 320 gram tarwebloem 8 gram droge gist 220-240 gram water, 6 gram zout 80 gram krentenbroodpoeder vulling: 150-250 gr. (afhankelijke van de machine . Wij hebben 200 gram gebruikt.) Werkwijze: De rozijnen moeten een...

broodbakken met de hand

Broodbakken met de hand Het brood op de foto's is haverzemelenbrood.  Alle broodmixen die wij verkopen kunnen behalve in de broodbakmachine ook in de oven worden gebakken. Kneedmachines zijn vrij kostbaar in aanschaf, maar het goede nieuws is dat broodbakmachines...

roggebrood maken

roggebrood maken

Roggebrood maken De baktijd van roggebrood is totaal anders dan van andere broden. Het is een langdurig broeiproces waarin de zetmelen worden omgezet in suikers. Deze geven roggebrood zijn specifieke smaak. Hoewel niet erg bekend, is het bakken van roggebrood prima...

waldkorn gevuld

waldkorn gevuld

Waldkorn gevuld Waldkornbrood gevuld Waldkorn is een geliefd brood bij de thuisbakkers. Het bakt altijd mooi en blijft lang vers. Maar het is ook een hele mooie basis voor een gevuld brood. Dat voordeel van lang vers is dan niet meer zo interessant. Niemand laat dit...

turkse gevulde broodjes

turkse gevulde broodjes

Turkse gevulde broodjes Ingrediënten deeg: 500 gram tarwebloem 8 gram gist 8 gram zout 15 gram olijfolie 290-300 gram water Vulling: 250 gram (lams)gehakt 1 ui fijngesneden 1 geperst knoflookteentje 2 in blokjes gesneden tomaten 1 stevige mespunt cayennepeper 1/2 rode...

jamreepjes

jamreepjes

jamreepjes Jamreepjes zijn brosse koekjes die in repen gebakken worden. Tijdens het afkoelen worden ze in schuine reepjes gesneden. Het recept is voor ongeveer 60 koekjes. Ingrediënten: 330 gram Zeeuwse bloem 100 gram suiker 300 gram koude boter 1 eigeel 1...

citroenbrood

citroenbrood

citroenbrood   Ingrediënten: 500 gram Authentiek 275 -295 gram water 8 gram zout 7 gram gist de geraspte schil van 2 biologische citroenen en wat plakjes voor decoratie 15 gram olijfolie   wat roggebloem voor decoratie     Werkwijze:   Kneed...

korstdeeg

korstdeeg

korstdeeg voor een taartvorm van ø 25 cm of 6 van ø 9 cm Ingrediënten: 200 gram Zeeuwse bloem een mespunt zout 100 gram ongezouten boter, in blokjes gesneden op kamertemperatuur 1 eierdooier 3 gram bakpoeder 2,5 - 3 eetlepels water   Werkwijze met de hand: Zeef...

caramel notengebak

caramel notengebak

caramel notengebak Caramel-notengebak (24 stuks) Maak het deeg en de caramel het liefst een dag van te voren. We gebruiken een vorm voor 12 stuks, het recept is gebaseerd op 24 stuks. De hoeveelheid caramel is het minimum wat je kunt maken, anders kun je de...

rijsmand

rijsmand

rijsmand Wanneer je je brood in de oven bakt is het heel mooi om een rijsmand te gebruiken. Het geeft je brood een mooi ambachtelijk uiterlijk. Het kneden, de voorrijs en de opmaak zijn gewoon zoals broodbakken met de hand. De narijs gebeurt in de rijsmand. Let...

lemoncurd

lemoncurd

lemoncurd Lemon curd is natuurlijk een heerlijke tussenvulling voor taart. En mocht je wat overhouden, geen probleem het is natuurlijk ook erg lekker op je boterham. Ingrediënten: 125 gram boter 225 gram suiker 3 eieren (we gebruiken zelf altijd biologische) de...

citroentaart met limoen

citroentaart met limoen

Citroentaart met limoen Ingrediënten Deeg: 150 gram tarwebloem 20 gram kristalsuiker 125 gram zachte boter 1 eigeel Vulling: 3 eieren (150 gram) 140 gram kristalsuiker 16 gram tarwebloem 1 vanillestokje 2 dl slagroom 1 (biologische) citroen 1 (biologische) limoen...

suikerbrood

suikerbrood

suikerbrood Ingrediënten: 500 gr. eiwitrijke tarwebloem 8 gr. droge gist 280-310 gr. water 8 gr. zout eventueel 30 gr. gembersiroop 100 gr.krentenbroodpoeder(= broodverbetermiddel met een geurig melange, houdt krentenbrood, suikerbrood e.d. langer vers en geurig)...

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop