Citroentaart met limoen

citroentaart

Ingrediënten

Deeg:

  • 150 gram tarwebloem
  • 20 gram kristalsuiker
  • 125 gram zachte boter
  • 1 eigeel

Vulling:

  • 3 eieren (150 gram)
  • 140 gram kristalsuiker
  • 16 gram tarwebloem
  • 1 vanillestokje
  • 2 dl slagroom
  • 1 (biologische) citroen
  • 1 (biologische) limoen

bakvorm

bakvorm rond 24 cm met losse bodem 

Werkwijze

citroentaart

citroentaart

Meng boter, suiker en bloem tot een kruimelige massa, voeg als laatste het eigeel toe. Leg het deeg minstens 1 uur, liefst een nacht , in de koelkast. Rol het deeg uit met behulp van wat bloem. Vet de vorm in en leg bakpapier op de bodem. Bekleed de vorm met het deeg. Zet de vorm koel weg tijdens het maken van de vulling.

Vulling:

Rasp de schil van de limoen en de citroen met een rasp voor parmezaanse kaas. Geen wit mee-raspen. Pers de citroen en de limoen uit. Mix eieren en suiker luchtig, snijd het vanillestokje door en haal het merg er uit. Spatel achtereenvolgens tarwebloem, vanillemerg, (ongeklopte) slagroom, citroen- en limoenrasp en het sap door het schuimige eimengsel. Schenk het mengsel in de bodem en bak de taart af in ongeveer 30 minuten op 195 ° C. Laat de taart eerst afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.

citroentaart

Wanneer je de bakvorm met losse bodem gebruikt, zet dan eerst een kommetje op je werkblad, je kunt dan de zijkant gemakkelijk losmaken van de bodem.  

Serveertip:

  • Schijfjes citroen of limoen
  • Slagroom
  • Decoratiesuiker

De gebakken taart kan in de koelkast 2 dagen bewaard worden.

 

citroentaart

 

Tack våra svenska svärdotter Angelina för receptet!

(Met dank aan onze Zweedse schoondochter Angelina voor het recept)  

X