Selecteer een pagina

Kerstbrood variaties

mini kerststol

Met onze basis voor gevuld brood hebben we twee soorten brood gemaakt.

Met de aangegeven hoeveelheden (1x deeg maken)  maak je beide recepten. Begin met de kerstboom, die is het minst bewerkelijk. Je kunt dan de producten achter elkaar aan bakken.

Ingrediënten:

Maak het deeg zoals beschreven in het recept van de kerststol.

Werkwijze voor de kerstboom:

  • na de voorrijs van 30 minuten
  • weeg 16 deegstukken af van 40 gram
  • opbollen en op de bakplaat leggen zoals op de foto
  • narijs 45 – 60 minuten (afgedekt onder ingevet plastic)
  • baktijd: 14 minuten op 180° C

kerstboom   kerstboom

Werkwijze voor 6 kerststolletjes:

Volg voor de volledige beschrijving het recept van de kerststol.

De afwijkingen zijn:

  • per stol gebruik je 110 gram rozijnen-deeg
  • de platgedrukte deegstukken vul je elk met 20 gram amandelspijs
  • baktijd: 15 minuten op 180° C

stol opgebold stol platgedrukt stol met spijs stol dichtvouwen stollen

We hebben zelf een recept van 600 gram gemaakt, daarom zie je op de foto’s 7 stolletjes.

Direct na het bakken hebben we voor een mooie glans beide producten ingestreken met boter.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop