Selecteer een pagina

Zelf ganache maken

ingredienten ganache

Het maken van ganache (een chocolade coating) is heel gemakkelijk.

 

Ganache is een coating voor de garnering van taarten, nagerechten, de vulling van taarten en bonbons. Het voordeel van ganache ten opzichte van chocolade is dat het zacht blijft en dus gemakkelijk afhapt. Ook ideaal om soezen en cupcakes in te dopen!

ingrediënten:

50 gram melk
250 gram slagroom
120 gram suiker
350 gram chocoladecallets
25 gram boter

Bereiding:

Doe de melk, de slagroom en de suiker in een pan en breng het aan de kook.Wanneer de massa kookt de pan van het vuur halen en vervolgens de chocoladecallets en de boter er door roeren totdat alles volledig is opgenomen. 

Af laten koelen voor gebruik tot de gewenste dikte. De gewenste dikte hangt af van de manier van verwerken, gieten, dopen, glaceren of spuiten.

 

Op de foto’s hebben we de ganache simpel vanuit de steelpan over de taart gegoten. Op de tweede foto zie je dat het mooi glad getrokken is. Dit kun je in de steelpan al testen: Laat wat ganache met een lepel op het oppervlak druppelen. Als het hier traag glad uitvloeit doet het dat op de taart ook.

 

Wanneer de afgekoelde ganache te stijf is om te verwerken, eerst even au bain marie verwarmen en doorroeren of verwarmen in de magnetron: kort op de laagste stand. Steeds even roeren.

In de koelkast is het ongeveer 2 weken houdbaar. Bovendien, het als broodbeleg is het onweerstaanbaar!

uitgieten ganache ganache resultaat

 frambozentaart met ganache

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop