Selecteer een pagina

korstdeeg

voor een taartvorm van ø 25 cm of 6 van ø 9 cm

Ingrediënten:

 • 200 gram Zeeuwse bloem
 • een mespunt zout
 • 100 gram ongezouten boter, in blokjes gesneden op kamertemperatuur
 • 1 eierdooier
 • 3 gram bakpoeder
 • 2,5 – 3 eetlepels water

 

Werkwijze met de hand:

Zeef de bloem en het zout tot een bergje, maak in het midden een kuil. Leg de boterblokjes en de eierdooier hierin en meng het tot een roerei-achtige substantie. Maak ‘pluk’bewegingen, doe de bloem erbij met bv. een deegsteker en ‘hak’het geheel door elkaar. Sprenkel nu het water erover en hak het nogmaals door elkaar. Maak nu met de hand snel een samenhangend deeg, kneed er een bol van. Druk de bol iets plat, doe plasticfolie om het deeg en zet het tenminste 30 minuten in de koelkast. Voor het uitrollen iets op temperatuur laten komen.

Dit korstdeeg heeft een fijne struktuur en moet dun ( 3mm) uitgerold worden, dan zorgt het voor een stevige en krokante bodem.

Werkwijze met de keukenmachine:

Zeef de bloem en het zout op bakpapier, vanaf het bakpapier is het gemakkelijk in de mengkom te gieten. Meng de boter en de dooier in de foodprocessor tot een glad mengsel, schenk het water erbij en meng het geheel nog even. Mix de bloem met het zout erdoor. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het glad, maak er een bol van. Druk de bol iets plat, doe plasticfolie om het deeg en zet het tenminste 30 minuten in de koelkast. Voor het uitrollen iets op temperatuur laten komen. Dit korstdeeg heeft een fijne struktuur en moet dun ( 3mm) uitgerold worden, dan zorgt het voor een stevige en krokante bodem. Ongezoet korstdeeg is erg geschikt om gevulde taarten van te maken, zowel zoet als hartig. De vulling kan gaar worden en het deeg verbrandt niet gauw, omdat er geen suiker in zit.

0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop