Heerlijk bij de soep, een speltfocaccia. Varieer naar eigen smaak met de vulling.

Ingrediënten:

  • 300 gram speltmeel
  • 200 gram speltbloem
  • 7 gram gist
  • 8 gram zout
  • 15 gram olie (van de zongedroogde tomaten in olie)
  • 275-285 gram lauw water

Vulling:

  • 25 gram zonnebloempitten
  • 25 gram sesamzaad
  • 25 gram rozijnen
  • 30 gram zongedroogde tomaten in olie, gesneden
  • 100 gram feta in blokjes

Werkwijze:

Kneed het deeg in de broodbakmachine. Voeg zoveel water toe als nodig.Het deeg moet soepel aanvoelen.Op het eind van het kneden (dit betekent na ongeveer 10 minuten) de fetablokjes en de (gesneden) zongedroogde tomaat erdoor mengen, of doe dat na het kneden met de hand. Zodra de broodmachine stopt met de eerste kneding het deeg eruit halen, broodmachine uitzetten. Maak een bal van het deeg en dek het af met ingevet plastic.  Bolrijs: 30 minuten. Plastic verwijderen, bal op de kop op het werkvlak leggen en de lucht eruit duwen. Vooral niet kneden, rustig met een vlakke hand duwen. Maak het brood zo groot als de grootte van je bakplaat( 30 x 35), leg het brood op de ingevette plaat of gebruik bakfolie of bakpapier. Laat het brood afgedekt met plastic nog 45-50 minuten narijzen, daarna bakken. Voorverwarmde oven van ongeveer 190 graden, 20-25 minuten. Daarna nog 4-5 minuten droog bakken op alleen het ovenrooster, zo wordt ook de onderkant knapperig.