Ingrediënten:
250 gram mix voor Brioche
85-90 gram water (handbereiding 80-85 gram)
30 gram boter
10 gram heel ei
5 gram gist (handbereiding 6 gram)
N.B. bakkerszout reeds toegevoegd
Vulling:
75 gram rozijnen
35 gram suikerchips
10 gram gember
Afwerking:
100 gram poedersuiker
2 eetlepels water
Suikerchips, rozijnen en gember
Werkwijze brioche met gember, suikerchips en rozijnen:
Doe alle ingrediënten in een kom en meng door elkaar totdat alle droge producten door het water zijn opgenomen.
Kneed in de kom of op het werkblad tot een soepel, glad deeg.
Bol het deeg op door de handen aan beide kanten van het deeg te plaatsen. Draai met de klok mee. Het deeg blijft op het werkblad rusten terwijl dit proces meerdere keren wordt herhaald. Het deeg wordt nu een ronde bol en komt op spanning te staan.
Wilt u zien hoe dit werkt? Ga naar www.bakboerderij.nl, onder het kopje recepten staan bij handbereiding een aantal filmpjes.
Vet de kom licht in met bakspray of olie.
Leg het deeg in de kom en dek af met plastic folie om uitdrogen te voorkomen.
Zet het deeg ongeveer 45 minuten op kamertemperatuur om te rijzen.
Werkwijze vervolg:
Kneed de vulling door het deeg.
Verdeel het deeg in drie gelijke stukken.
Vlecht het deeg in een drievlecht.
Leg de drievlecht op een stuk bakpapier een bakplaat.
Dek het deeg af met plastic folie.
Laat het deeg 45 tot 60 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 190°C graden.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven.
Bak het brood in ± 25 minuten gaar.
Werkwijze decoreren:
Meng de poedersuiker met het water door elkaar.
Bestrijk het brood na afkoelen met het glazuur.
Decoreer met suikerchips, gember en rozijnen.