Selecteer een pagina

Oranjekoek

Oranjekoek

Op voorraad

3.25

Beschrijving

Oranjekoek

 

Benodigdheden: 535 gram oranjekoekmix, 100-120 gram gekonfijte sinaasappelsnippers, 100 gram water, 1 ei (50 gram), 30 gram boter. Vulling: 250-300 gram amandelspijs. Glazuur: 100 gram poedersuiker, 20-30 gram water (eventueel kleurstof).

 

Bereiding: Kneed alle ingrediënten tot een plakkerig deeg. Verpak het deeg in folie en leg minimaal 30 minuten in de koelkast. Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer 22×22 cm. Leg deze deegplak op een bakplaat met bakpapier. Rol de amandelspijs uit tot hetzelfde formaat en leg op de deegplak. Rol het overgebleven deeg uit en leg op de amandelspijs. Bak in een voorverwarmde oven op 160ºC in 30 minuten gaar. Meng voor het glazuur poedersuiker en water door elkaar en verdeel over de oranjekoek als deze afgekoeld is. Tip: decoreer met enchanted cream en een strooiselmix.

 

Ingrediënten: tarwebloem, kristalsuiker, invertsuikerstroop, rijsmiddelen (E450, E500), specerijen, bakkerszout.

 

Voedingswaarde per 100 gram: energie 1511,1 kJoule; 13,5 g eiwit; 78,8 g koolhydraten, waarvan 32,6 g suikers; vet 1 g; waarvan verzadigd 0,1 g; 1,6 g vezel; 0,705 g zout.

 

Extra informatie

Gewicht 0.535 kg
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop