Beschrijving
Boerenpit
Witbrood met zaden en pitten
Recept voor de broodbakmachine:
500 gram broodmix Boerenpit
7 gram droge gist (handbereiding 10 gram)
15 gram boter, olijfolie of broodverbetermiddel
310-320 gram water (handbereiding 280-290 gram)
7,5 gram bakkerszout
Kijk voor het recept voor handbereiding op www.bakboerderij.nl of vraag er naar in de winkel.
Ingrediënten: tarwebloem, pompoenpitten, tarwezemelen, lijnzaad, zonnebloempitten, gerst, tarwegluten, ascorbinezuur (vitamine C).
Voedingswaarde per 100 gram:
onbereid |
bereid* |
|
kJoule | 1500,7 | 1019,9 |
eiwit | 14 | 9,3 |
koolhydraten | 60 | 39,8 |
waarvan suikers | 1,2 | 1,1 |
vet | 5,2 | 5,4 |
verzadigd vet | 0,9 | 0,9 |
verzadigd vet | 6,6 | 4,5 |
zout | 0,013 | 0,011 |
* Berekend op basis van het recept voor Boerenpit in de broodbakmachine met olijfolie.