Beschrijving
Boerenpit volkoren
Volkorenbrood met zaden en pitten.
Recept voor de broodbakmachine:
500 gram broodmix Boerenpit
7 gram droge gist (handbereiding 10 gram)
15 gram boter, olijfolie of broodverbetermiddel
330-370 gram water (handbereiding 280-290 gram)
7,5 gram bakkerszout
Kijk voor het recept voor handbereiding op www,bakboerderij.nl of vraag er naar in de winkel.
Ingrediënten: tarwevolkoren, pompoenpitten, lijnzaad, zonnebloempitten, tarwegluten, gerstemoutmeel.
Voedingswaarde per 100 gram: energie 1463,5 kJ; 15,8 g eiwit; 53,2 g koolhydraten, waarvan 1,1 g suikers; vet 5,8 g; verzadigd 0,9 g; 9,8 g vezel; 0,035 g zout.
Voedingswaarde per 100 gram:
onbereid |
bereid* |
|
kJoule | 1463,5 | 922,5 |
eiwit | 15,8 | 9,7 |
koolhydraten | 53,2 | 32,7 |
waarvan suikers | 1,1 | 1 |
vet | 5,8 | 5,4 |
verzadigd vet | 0,9 | 0,8 |
verzadigd vet | 9,8 | 6,1 |
zout | 0,035 | 0,937 |
* Berekend op basis van het recept voor Boerenpit volkoren in de broodbakmachine met olijfolie.