Beschrijving
Brinkbrood
Donker halfvolkorenbrood met zaden en pitten.
Recept voor de broodbakmachine:
500 gram broodmix Brinkbrood
7 gram droge gist (handbereiding 10 gram)
15 gram boter, olijfolie of broodverbetermiddel
330-340 gram water (handbereiding 290-300 gram)
N.B. zout reeds toegevoegd
Kijk voor het recept voor handbereiding op www,bakboerderij.nl of vraag er naar in de winkel.
Ingrediënten: tarwebloem, tarwevolkorenmeel, zonnebloempitten, roggemeel, lijnzaad, moutmeel (gerst), bakkerszout, tarwegluten, plantaardige olie (palm, raapzaad), emulgator (E482, E471), enzym, meelverbetermiddel (E300, E920).
Voedingswaarde per 100 gram: energie 1493,5 kJ; 13,4 g eiwit; 58 g koolhydraten, waarvan 1,3 g suikers; vet 6,1 g; waarvan verzadigd 0,9 g; 7,4 g vezel; 1,516 g zout.
Voedingswaarde per 100 gram:
|
onbereid |
bereid* |
|
| kJoule | 1493,5 | 1015,2 |
| eiwit | 13,4 | 8,9 |
| koolhydraten | 58 | 38,5 |
| waarvan suikers | 1,3 | 1,2 |
| vet | 6,1 | 6 |
| verzadigd vet | 0,9 | 0,9 |
| verzadigd vet | 7,4 | 5 |
| zout | 1,516 | 0,999 |
* Berekend op basis van het recept voor Brinkbrood in de broodbakmachine met olijfolie.
