Beschrijving
Sinaasappelcake met chocoladestukjes
1 cake
Benodigdheden:
400 gram cakemix, 200 gram boter, 4 eieren (200 gram).
Bereiding:
Klop de boter zacht en romig. Voeg de eieren, het water en de cakemix om en om toe. Klop in 4 minuten tot een luchtig beslag. Doe het beslag in een ingevette bakvorm van ± 26 cm. Bak de cake in het midden van een voorverwarmde oven op 160ºC in ± 65 minuten gaar. Prik met een breinaald in de cake. Als de breinaald schoon blijft, is de cake gaar. Verwijder de bakvorm en laat de cake afkoelen op een rooster.
Ingrediënten: suiker, tarwebloem, tarwezetmeel, sojabloem, emulgator (E471), rijsmiddel (E450, E500), tarwegluten, aroma, verdikkingsmiddel (E415), kleurstof (E101), suiker, cacaomassa, cacaoboter, emulgator (sojalecithine), natuurlijk vanille aroma, aromatiserende bestanddelen (aromapreparaten, natuurlijke aromastof), suiker, glucosestroop, water, glucose-fructosestroop, voedingszuur (citroenzuur), geconcentreerd sinaasappelsap), gemodificeerd zetmeel (mais), geleermiddel (pectine), kleurende levensmiddelen concentraten (saffloer, citroen).
Voedingswaarde per 100 gram: energie 1631,7 kJoule; 6,9 g eiwit; 78,6 g koolhydraten, waarvan 49,5 g suikers; vet 4,1 g; verzadigd 2,2 g; 2 g vezel; 0,56 g zout.