Beschrijving
Winterwondercake
Amandel, suikerparels, biscuitbolletjes.
1 cake
Benodigdheden:
400 gram cakemix, 240 gram boter, 4 eieren (200 gram).
Bereiding:
Klop de boter zacht en romig. Voeg de eieren, het water en de cakemix om en om toe. Klop in 4 minuten tot een luchtig beslag. Doe het beslag in een ingevette bakvorm van ± 26 cm. Bak de cake in het midden van een voorverwarmde oven op 160ºC in ± 60 minuten gaar. Prik met een breinaald in de cake. Als de breinaald schoon blijft, is de cake gaar. Verwijder de bakvorm en laat de cake afkoelen op een rooster.
Tip: Strooi amandelschaafsel op de bodem van het bakblik voordat het beslag in de bakvorm gaat.
Ingrediënten: suiker, tarwebloem, tarwezetmeel, emulgatoren (E471, E472b, E477 E450, glucosestroop, sojabloem, melkeiwit, rijsmiddel E450, E500, E341, melkpoeder, tarwegluten, zout, verdikkingsmiddelen E415, E341, E466, aroma, conserveermiddel E202, kleurstof E101, natuurlijk aroma.
Voedingswaarde per 100 gram: energie 1595 kJoule; 5,9 g eiwit; 80,3 g koolhydraten, waarvan 44,7 g suikers; vet 3,3 g; verzadigd 1,8 g; 1,4 g vezel; 1,159 g zout.