Beschrijving
Biscuitmix
Basis voor taart.
Ø mix (gram) ei (gram) water(gram) baktijd (minuten)
15 cm 125 100-110 12 25-30
20 cm 210 170-190 21 30-35
25 cm 330 265-300 33 35-40
30 cm 460 370-415 46 40-45
35 cm 640 510-575 64 45-50
De ONDERGRENS van het EI geeft een stevig biscuit, de BOVENGRENS geeft een luchtig biscuit.
Doe alle ingrediënten in een kom en mix gedurende 10-15 minuten tot een lintvormig beslag.Vul de vorm 1/2 tot 2/3 met beslag. Bakken op 170-190ºC. De biscuit is gaar al het stevig aanvoelt en lichtbruin van kleur is. Haal de bodem uit de vorm en laat de biscuit op een rooster afkoelen. Bak de biscuit het liefst 1 dag voor gebruik.
Ingrediënten: suiker, tarwebloem, tarwezetmeel, rijsmiddel; E 450a, E 500, E 541, gedroogde glucosestroop, magere melkpoeder, emulgator; E 471, E 472b, lupinemeel, verdikkingsmiddel; E 415, E 466, natuurlijke kleurstof; E160b.
Voedingswaarde per 100 gram: energie 1549 kJoule; 4 g eiwit; 80 g koolhydraten, waarvan 40 g suikers; vet 3 g; waarvan verzadigd 2,7 g; 1,3 g vezel; 1,021 g zout.