Zelf bladerdeeg maken : 200 gram boter (heel erg koud) 200 gram bloem (iets extra’s voor het bestuiven) 90 gram koud water 1/2 tl. zout Zorg ervoor dat alle producten goed koud zijn. Meng de bloem, zout, en water totdat er een stug deeg ontstaat. Snijd de boter in kleine stukjes en meng met het deeg. Neem het deeg uit de vorm en maak er een bal van. Plet dan het deeg tot een vierkant. Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het een dertigtal minuten in de koelkast. Neem het deeg uit de folie en bestuif je werkplek licht. Rol het deeg uit tot een lange rechthoek die drie maal zo lang is als breed. Vouw het deeg in derden en draai het deeg een kwart draai. De vouw zit dan links. Herhaal dit proces van het rollen en vouwen tweemaal en doe vervolgens het deeg weer 20 minuten in de koelkast of 5 minuten in de vriezer, voordat je het gaat gebruiken.`
Mini koffiebroodjes: 100 ml. volle melk 50 gram suiker 2 eierdooiers 2 theelepels bloem en wat extra om te bestrooien Bladerdeeg (Zelf gemaakt) of : als je gemakkelijk wilt: 8 plakjes roomboter bladerdeeg 40 gram krenten 40 gram cranberries 1 ei losgeklopt 40 gram poedersuiker Breng in een steelpannetje de melk aan de kook. Meng in een kom de suiker met de dooiers en de bloem. Giet, al roerend, de hete melk op het mengsel en giet vervolgens alles weer in het steelpannetje. Breng de “custard” al roerend aan de kook en laat ongeveer 1 minuut zachtjes doorkoken. Giet de custard in een schone kom en span de folie strak tegen de custard aan zodat er geen vel ontstaat. Verwarm de oven op 200 graden. Bestuif het werkblad met bloem. Leg het bladerdeeg erop Rol met een deegroller uit tot een vierkant. Bestrijk het bladerdeeg met de custard. Verdeel de rozijnen en de cranberries erover en rol het bladerdeeg uit tot een dikke rol. Snijd plakken van 3 cm. van de rol en plaats ze op de bakplaat. Leg de plakken niet te dicht tegen elkaar aan. Bestrijk de koffiebroodjes met het ei en bestuif ze met poedersuiker. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de broodjes in ongeveer 25 minuten goudbruin. Controleer regelmatig. Als de broodjes te donker worden, haal ze er dan uit.