Beschrijving
Oma’s appeltaart
2 appeltaarten Ø 24 cm
Voor 1 appeltaart: 450 gram mix, 200 gram koude boter
1 losgeklopt ei (50 gram)
Vulling: 4 grote appels ( geschild en in blokjes gesneden) , 100 gram rozijnen en krenten, kaneel, iets bruine basterdsuiker ( evt.wat noten).
Doe 450 gram meel in een kom, snijd hierin de boter in kleine stukjes en doe 3/4 ei erbij. Kneed alles tot een soepel deeg. Laat het deeg liefst 1 dag koel rusten. Kneed het dan voor het verwerken even door. Bestuif het werkvlak met wat bloem, rol het deeg hierop uit tot een dikte van ± 4mm. Bekleed de ingevette springvorm, vulling toevoegen en van de rest reepjes snijden en erover doen. Afstrijken met geklopt ei. Bakken in een voorverwarmde oven van ± 170 ºC, ± 70-75 min. Minimaal een uur in de vorm laten afkoelen.
Ingrediënten: tarwebloem, suiker, glucosestroop, rijsmiddel, E 450i, E 500ii, aardappelzetmeel.
Voedingswaarde per 100 gram: Energie 1512,6 kJoule; 7,5 g eiwit; 78,8 g koolhydraten, waarvan 33,6 g suikers; vet 0,7 g ; waarvan verzadigd 0,1 g ; 2,3 g vezel; 0,449 g zout.