Beschrijving
Sloffenbodem
3 sloffenbodems
Benodigdheden:
265 gram sloffenbodemmix, 110 gram koude boter, 10 gram eierdooier, 75 gram amandelspijs (aangemaakt met 25 gram ei) of 175 gram aangemaakte banketbakkersroom.
Bereiding:
Kneed alle ingrediënten tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in folie en koel minimaal 1 uur in de koelkast. Rol het deeg uit op een stuk bakpapier tot een dikte van 7-9 mm. Druk de sloffenvorm in het deeg. Leg het bakpapier met het deeg op een bakplaat. Vet de sloffenring in en plaats om het deeg. Vul de slof met spijs of banketbakkersroom, houd een rand van 1 cm leeg. Bak de sloffenbodem in een voorverwarmde oven op 180ºC in 25-30 minuten gaar. Verwijder de sloffenring en laat afkoelen op een rooster.
Ingrediënten: tarwebloem, suiker, rijsmiddelen (E450, E500), aardappelzetmeel, bakkerszout, ascorbinezuur (vitamine C).
Voedingswaarde per 100 gram: energie 1531,3 kJoule; 6,3 g eiwit; 81,7 g koolhydraten, waarvan 39,9 g suikers; vet 0,7 g; waarvan verzadigd 0,1 g; 1,2 g vezel; 0,873 g zout.