Turkse gevulde broodjes
Ingrediënten deeg:
- 500 gram tarwebloem
- 8 gram gist
- 8 gram zout
- 15 gram olijfolie
- 290-300 gram water
Vulling:
- 250 gram (lams)gehakt
- 1 ui fijngesneden
- 1 geperst knoflookteentje
- 2 in blokjes gesneden tomaten
- 1 stevige mespunt cayennepeper
- 1/2 rode paprika, in stukjes gesneden
- 2 eetlepels pijnboompitten
- paprikapoeder
- 1 eetlepel limoensap
- 2 eetlepels peterselie
Decoratie:
- sesamzaad
Werkwijze:
Bak het gehakt rul, voeg ui en knoflook toe, even meebakken, dan de rest toevoegen, behalve de peterselie. Zorg ervoor dat het niet te nat wordt, voeg anders wat paprikapoeder toe, dit bindt. Laat het mengsel afkoelen, voeg voor het vullen nog 2 eetlepels fijngehakte peterselie toe. Duw de lucht uit het deeg en weeg deegstukken af van ± 60 gram, vorm er bolletjes van en dek ze even af met plastic. Doe nu de peterselie door de vulling. Duw de bolletjes plat en vorm er ronde lapjes van ongeveer 10 cm doorsnede. Leg op ieder lapje 1 eetlepel vulling, ‘knijp’ het deeg dicht en vorm er bolletjes van, bestrijk ze met water en rol de bovenkant door het sesamzaad.
Narijzen: 30-45 min.
Bakken: ± 200 ° C, 12-14 min.