Pompoenbroodjes
Ingewikkeld? Dat wel maar niet moeilijk.
De pompoenbroodjes kunnen van elke broodmix worden gemaakt, het is natuurlijk wel leuk als er pompoenpitten in zitten.
Wij hebben het gemaakt met pompoenbroodmix
- 500 gram pompoenbroodmix
- 7 gram droge gist
- 270 gram water
- 7,5 gram zout
- 15 gram olie
Werkwijze
- Maak het deeg met de hand of in de broodbakmachine op het pizzaprogramma. Na 15 minuten het programma stoppen.
- Haal het deeg uit de machine, bol het op en dek het af met ingevet plastic.
- 30 minuten laten voorrijzen.
- Knip in tussentijd 13 stukken bakers-twine van ongeveer 80 cm. Spray het in met pancoating.
- Verdeel het deeg in stukjes van 60 gram en maak hier bolletjes van.
- Wikkel de bolletjes in met het touw, sluit af met een knoopje.
- Zet de bolletjes “in verband” op de bakplaat, afdekken met plastic.
- Narijs: 30 minuten
- Bakken: ± 200 -210° C, 12 min.
Decoreer de bolletjes met het stokje van trostomaten.