rijsmand
Wanneer je je brood in de oven bakt is het heel mooi om een rijsmand te gebruiken. Het geeft je brood een mooi ambachtelijk uiterlijk.
Het kneden, de voorrijs en de opmaak zijn gewoon zoals broodbakken met de hand.
De narijs gebeurt in de rijsmand. Let op: de binnenkant van de rijsmand wordt de mooie kant van het brood. Je legt de sluiting dus in de “open” bovenkant van de rijsmand. Op de derde foto zie je dit duidelijk.
Voor het brood op de foto’s hebben we Puur Volkoren gebruikt, gewoon het standaardrecept zoals op de verpakking staat van 500 gram (op de foto’s dus 2x het 500 gram recept om 2 broden te maken). De deeg hoeveelheden zijn in de webshop per rijsmand aangegeven.
In de ronde rijsmand hoef je je deeg alleen op te bollen en met de mooie kant naar beneden in de mand te leggen.
De rijsmand wordt voor gebruik bestoven met roggebloem. Gebruik hiervoor een theezeefje. We gebruiken juist roggebloem omdat dat tijdens het bakken licht blijft.
De opgemaakte deegstukken onder plastic.
Kiep de broden voorzichtig op de bakplaat en zet de bakplaat in de voorverwarmde oven.
Het gebakken eindresultaat. De roggebloem vormt een mooi contrast met het donkere brood.