Waldkorn is een geliefd brood bij de thuisbakkers. Het bakt altijd mooi en blijft lang vers. Maar het is ook een hele mooie basis voor een gevuld brood. Dat voordeel van lang vers is dan niet meer zo interessant. Niemand laat dit oud worden.

Ingrediënten:

  • 150 gram waldkornmix
  • 350 gram tarwebloem
  • 10 gram droge gist
  • 10 gram olie
  • 1-2 gram zout
  • 280-290 gram  lauw water

 

Vulling:

Extra nodig:

Werkwijze:

  • Kneed het deeg zoals omschreven in broodbakken met de hand.
  • Werk na de voorrijs de vulling erdoor. Doe dit met de hand, doe nooit suikerchips in de broodbakmachine.

  • Laat het deeg weer even rusten onder plastic.
  • Het deeg kan aan de buitenkant wat nat en plakkerig worden, dat komt door de suikerchips.

  • Strooi er eventueel wat bloem over. Maak het brood op en doe het in de vorm.

  • We gebruiken hier zelf graag de wegwerp aluminium bakvormen voor, door de suikerchips worden je bakblikken behoorlijk kleverig en kunnen beschadigen.
  • Dek de broden af met plastic en laat het ongeveer 60 minuten narijzen.
  • bakken op ongeveer 190 graden, ongeveer 30 minuten.