Beschrijving
Appel-kaneelbrood
Witbrood met appelstukjes en kaneel
Recept in de broodbakmachine:
500 gram Appel-kaneelbroodmix
6-7 gram droge gist (handbereiding 10 gram)
300-320 gram water (handbereiding 260 gram)
N.B. zout reeds toegevoegd
Kijk voor het recept voor handbereiding op www.bakboerderij.nl of vraag er naar in de winkel.
Ingrediënten: tarwebloem, appel, citroenzuur, weipoeder (melk), dextrose, plantaardige olie (raapzaad), tarwegluten, emulgator (E471, E482), boterpoeder (melk), enzymen, glucosestroop gedroogd, meelverbeteraar (E920, E300 vitamine C), aroma (boter), suiker, rijsmiddel (E450), emulgator (E472e), curcumaextract, rijsmiddel (E500), verdikkingsmiddel (E412), natuurlijk aroma, bakkerszout, antiklontermiddel (E535), kaliumjodide, kaneel, kardemon, gember, ascorbinezuur (vitamine C).
Voedingswaarde per 100 gram:
onbereid |
bereid* |
|
kJoule | 1441,5 | 981 |
eiwit | 11,2 | 7,5 |
koolhydraten | 67,2 | 44,5 |
waarvan suikers | 13,3 | 9,1 |
vet | 2,1 | 3,4 |
verzadigd vet | 0,9 | 0,9 |
verzadigd vet | 4,8 | 3,3 |
zout | 1,609 | 1,06 |
* Berekend op basis van het recept voor Appel-kaneelbrood in de broodbakmachine met olijfolie.