Beschrijving
Gevuld speculaas
380 gram
Extra toevoegen: 400-500 gram amandelspijs, 1 losgeklopt ei, eventueel 1-2 eetlepels melk.
Recept: Toevoegen aan de mix: 175 gram in stukjes gesneden boter, evt. 1-2 eetlepels melk erbij.Kneed alles tot een soepel deeg.Verpak het in folie en zet koel weg ± 1 uur.. Deeg in tweeën delen, rol beide stukken uit tot een dikte van ± 4 mm. Leg één deel op bakfolie op de bakplaat en bestrijk de speculaas met geklopt ei, smeer de spijs ( aangemaakt met ± 30 gram water) erover uit, randen vrij houden. Weer met ei instrijken en het andere deeg erop leggen goed de randen aandrukken. Insmeren met geklopt ei, afwerken met amandelen. Bakken: voorverwarmde oven van ± 180 ºC, 25-30 minuten. Afkoelen op de plaat
Ingrediënten: tarwebloem, suiker, specerijen, zout, rijsmiddelen: E500ii,E450i, aardappelzetmeel. Voedingswaarde per 100 gram: energie 1492,1 kJoule; 7,4 g eiwit; 77,2 g koolhydraten, waarvan 31,9 g suikers; vet 0,8 g; waarvan verzadigd 0,1 g; 3,6 g vezel; 0,444 g zout.